Logo
prime - prep - finish
  • slidebg4
    KEVIN MURPHY

     Skincare for your hair 

Scroll Down

Kevin Murphy

Fashion focused professional hair care
ELLIOTT Hair & Make-up

Lees hier alles over Kevin Murphy, de stylist, de producten, de visie. Wij gebruiken sinds dag 1 Kevin Murphy haircare in onze salon en bereiken hier prachtige resultaten mee. Monique Elliott is educator voor Kevin Murphy BeLux en dit geeft ons toegang tot de beste internationale educatie en we testen als eerste de nieuwste producten.

KM.STORE

Sinds 2012 online is onze Kevin Murphy webshop KM.STORE een waar succes geworden. Elk jaar leveren we meer dan 15000 klanten hun favoriete Kevin Murphy producten. Surf ook eens naar www.kmstore.be en ontdek deze site met alle Kevin Murphy producten, toffe aanbiedingen en zelfs een Kevin Murphy blog!

Wie is Kevin Murphy?

Kevin Murphy is al jarenlang een van dé referenties wanneer het gaat over hairstyling. Hij wordt vooral geroemd om zijn editorial werk, maar verdiende daarnaast ook zijn sporen in de fashion –en filmwereld. Afkomstig uit het Australische Melbourne, werd Kevin door Vogue benoemd als dé uitvinder van de Beach Look. In zijn thuisstad startte Kevin zijn carrière, maar al snel werd Melbourne te klein voor zijn ambities.

Kevin ging in de leer bij Vidal Sassoon en behaalde later naam en faam door te werken voor een aantal high-end magazines. Denk Harper’s Bazaar, Sports Illustrated, Marie Claire, Vanity Fair and many more. Naast zijn editoriale werk, behaalde Murphy ook grote successen in de filmwereld. Zo verzorgde hij de hairstyling voor Baz Lurhmann’s Moulin Rouge en is hij de favoriete hairstylist van Heidi Klum, Blake Lively, Cate Blanchett, Naomi Watts, Kylie & Dannii Minogue, Selma Blair, Miranda Kerr, Enrique Iglesias, and the list goes on and on...

Wat is KEVIN.MURPHY?

KEVIN.MURPHY is een sulfaatvrij-, parabeenvrij– en dierenleedvrij haarverzorgingsgamma.

Tijdens zijn werk als editorial hairstylist was Kevin vaak ontevreden over het resultaat van de merken die voor handen waren. Ze maakten het haar vaak zwaar en deden het er ongezond en weinig natuurlijk uitzien. Daarom besloot hij zijn eigen productlijn op te zetten. Van bij het begin werd er gestreefd naar producten die het haar niet beschadigen en vol van voedende ingrediënten zitten. Het merk KEVIN.MURPHY kent dezelfde filosofie als skincare producten, bedoeling is heel wat hippe looks te kunnen creëren, maar wel dankzij haar dat sterk en gezond is omdat het wordt voorzien van de juiste, voedende elementen.

Gezond en knap uitziende kapsels zijn voor KEVIN.MURPHY even belangrijk als respect voor de eigenheid van natuurlijke ingrediënten. Daarom is KEVIN.MURPHY een ecologisch bedrijf dat bij de productie van haar shampoos, conditioners, verzorgingen en stylingproducten er steeds naar streeft de impact voor de leefomgeving zo laag mogelijk te houden. Het merk wordt nooit getest op dieren en daarvoor werd KEVIN.MURPHY zelfs erkend door PETA. Het gehele productengamma van KEVIN.MURPHY of het nu de shampoos, conditioners of stylingitems zijn, zijn allen opgebouwd uit hoge concentraties essentiële oliën en vitamines die het haar verzorgen.

Dat KEVIN.MURPHY zorg draagt voor de leefomgeving uit zich ook in de verpakkingen, deze zijn zo ontworpen dat ze een maximale hoeveelheid inhoud aan kunnen om zo de ecologische voetafdruk te verkleinen, bovendien zijn de verpakkingen geheel biologisch afbreekbaar.

Waarom sulfaat- en parabeenvrij?

In geen enkel item van het KEVIN.MURPHY-segment zijn parabenen of sulfaten terug te vinden. Het merk is en zal altijd parabenen en sulfaten vrij blijven.

Sulfaten zijn synthetische cellen met reinigende eigenschappen en erg kleine moleculen. Doordat deze moleculen zo klein zijn kunnen ze door de huid heen, waardoor de huid geïrriteerd kan raken en haarkleur kan vervagen. Recentelijk kwamen sulfaten negatief in de media omdat ze schadelijk zijn voor de natuur en kankerverwekkend zouden kunnen zijn. KEVIN.MURPHY gebruikt sulfaatvrije stoffen, deze hebben een grotere molecuul en kunnen dus moeilijker door de huid heen. Als vervanging voor de sulfaten kiest KEVIN.MURPHY in zijn haarverzorgingsgamma voor natuurlijke ingrediënten als kokosnootextracten, palm oliën en aminozuren.

Naast sulfaatvrij zijn alle KEVIN.MURPHY producten ook vrij van parabenen. Deze worden gebruikt als conserveringsmiddelen en waren in het verleden vaak het belangrijkste ingrediënt om producten te beschermen tegen schimmel, bacteriën en gist. Toch wordt er in het haarverzorgingsgamma van KEVIN.MURPHY niet gekozen voor parabenen aangezien deze schadelijk zijn voor het milieu en mogelijk kankerverwekkend zijn.

Kort samengevat zijn we erin geslaagd producten te creëren die veilig zijn voor jou en tegelijkertijd het milieu beschermen. Kortom KEVIN.MURPHY gebruiken is zorgen voor je eigen gezondheid en die van de omgeving waarin je leeft!